Julafton

GOD JUL, allesamman! =)

(se till att smacka i er godis så det står härliga till nu. Julafton är endast till för snaskfrossa & hål i tänderna! Och glöm inte att det också hör till att vilja rulla ut & själv agera stomme till snögubben, det är helt normalt en dag som denna! :P) 








Julkramar

Mary


Fredagsmys

Trodde jag skulle på date ikväll igen, men så blev det inte...synd! Men det går fler tåg =)

Idag har jag rännt runt i förorten och fixat kattmat, människomat, diskat, städat, lagat människomaten, druckit jätteäckligt koleravaccin samt tryckt i mig ett halvt paket "Ben & Jerry´s; Strawberry Cheesecake". Har även hämtat ut paket som innehåller julklappar till familjen =) Härlig dag!

Nu sitter jag och min sambo och tittar på Magnus Betnér och Johan Glans upptåg. Älskar dem, jag garvar ihjäl mig bara jag ser dem. Vi var och kollade på Betnér för kanske 2 år sen och det var en riktigt bra show. Jag skrattade så mycket att jag hade ont i magen flera dagar efteråt. Den kvällen förlängde mitt liv med minst ett årtionde, I tell you!

Ska nog ta och börja packa lite inför resan! Har fått lätt resfeber redan nu...det är ju trots allt en och en halv vecka kvar tills planet lyfter mot Vietnam, men ändå. Pirret i magen har kommit och det är ju ett jättehärligt pirr. Längtar så tills vi får åka iväg! Kollade temperaturen där nere och idag var det 29-30 grader varmt och soligt. Helt i min smak!



Slänger in en bild på mig från Kretaresan, en av de bästa resor jag gjort.

Hej så länge!


Puss & kram

/Mary


Julklappar!

Hej heej!

Idag har jag äntligen inhandlat lite julklappar till min fina familj och underbara vänner! Fast jag hann inte med att köpa till alla jag har tänkt köpa till just idag, så det blir till att ge sig ut en dag till minst för mer intensivt julklappsletande... (dygnen är för korta!)
Men det är kul! Jag gillar hela grejen med att ge bort saker till dem man tycker om, särsklit hemmagjorda saker för de känns mer personliga.

Mimmi var med mig ute idag och vi hade jättekul ihop, som vi alltid har! Hon är min finaste tjej, så underbar! En fantastiskt fin vän <3 Hon köpte en klänning som är helt sjukt fin på henne, hon ser ut som en prinsessa i den. Me like! Jag hittade bl a en consealer som jag köpte, på råd av Mimmi =) Jättebra köp tror jag, för ibland behöver man täcka ett och annat i facet som egentligen inte borde synas, haha. Även solen har sina fläckar, eller hur var det nu? :P

Jag ska försöka pyssla ihop lite personliga, handgjorda saker hade jag tänkt. Kanske ett halsband eller annat smycke till mamma eller syrran? Jag får låta kreativiteten flöda helt enkelt =)

Har nu fastnat framför olika playkanaler på nätet och frossar i "Svenskars hemliga liv", "Så mycket bättre" och "Lyxfällan". Kl 2 på natten, jag vet. Jag borde sova. Men eftersom jag jobbat natt nu ett par dagar i rad så har kroppen liksom ställt in sig på att det ska vara så; vaken till 2, 3 och sen sova till 10... Jag vet inte om det är så sunt, haha. Ska kolla ett avsnitt till bara, sen så....

Förresten! Köpte ju ett par UNDERBARA skor för ett tag sedan, som jag bara älskar! De är typ 12 cm höga och alldeles fantastiska. Bidrar med en bild längre ner!


God natt på er iallafall, alla fina =)



/Mary


You just gotta love ´em!

Mina underbara skor!



Det var en gång...

"Det blev sång av åror, det blev klang av järn.
Sköld slog mot sköld, vikingar rodde.
Susande gick, under vikingakungen, furstens flotta fjärran från land"


Free like a flying demon

Hej hej, hallå!

Idag är det arbetsdag för lilla mig, kvällsarbete. Så jag kommer alltså att spendera kvällen i en källare, lyssnandes på "Ligga med P3" och "Gerts värld" in på den sena timmen, samtidigt som jag småäter och pratar om livet med Lotta, min kollega. Perfekt =) Jag gillar mitt jobb. Tro det eller ej, men det gör jag faktiskt.

Har just vinkat av mamma som var här i Stockholm på visit. Alltid lika roligt att träffa henne och jag önskar att vi skulle ses oftare, men det är inte så lätt alla gånger när jag bor i tokstaden och hon hemma i Nyköping. Ibland längtar jag något fruktansvärt efter Nyköping/Oxelösund/Jogersö/mitt hem och känner att "nej, jag skiter i Stockholm och flyttar dit med en gång". En vacker dag kanske jag gör det för de underbara platserna känns verkligen som hemma.

I övrigt går tankarna just nu till att jag vill köpa en folkdräkt. (!?) Låter kanske lite udda, men jag har funderat på det ett tag och kommit fram till att jag tycker de är så fina! Och då menar jag landskapsdräkterna. Jag har några att välja på, som jag faktiskt får bära. Man får ju bara bära dräkter som tillhör landskap man har släktband till och jag har släkt från Västmanland, Gotland och Södermanland. Ska kolla upp det där, kolla vilken som är finast ;) Gotland har jag hört ska ha en väldigt fin dräkt och den bär jag gärna, är så otroligt förtjust i den "annorlunda öjn" så det skulle kännas otroligt ärofyllt att bära deras högtidsdräkt.

Annars lever jag på, jag och mina funderingar =) Tänker en del på veckan som varit, att den varit omtumlande men också väldigt rolig. Gör som jag gillar allra mest och listar veckan (för att det är så roligt och praktiskt ur den synvinkeln att man inte behöver grotta ner sig i en novell om mina gångna vecka och därmed slipper avlida i åkomman tristess)


Söndag: Kollar läget på "Aifur" vilket resulterar i en helkväll med mjöd, Martin och ett gäng glada vikingar. Underbart! Han kan verkligen konsten att "bring me back 2 life" och det tackar jag oändligt mycket för!

Måndag: Arbete (slantidig morgon som börjar nånstans vid 04.15...) Julmiddag med jobbet på kvällen som slutar ganska tråkigt, tyvärr. Och det var synd, för jag missade magdansen bara för att jag ville stanna. Fan, OM jag bara hade vetat...

Tisdag: Ledig! Får dock ett samtal gällande det tråkiga som hände på måndagen som stör min ledighetsfrid rätt rejält...slutar i vredesutbrott, hårda ord, uteblivet yogapass och en vän kortare. (Men det var det värt, det sistnämnda!)

Onsdag: Arbete dag no 2! Efter det, middag med Martin som ger mig en helt underbar afton =) Vi pratade om allt mellan himmel och jord...lite jobb också, så vi får se hur det blir med det! Mycket spännande! Hemma och sluter ögonen ca 01.00 (lagom skoj när jag inser att jag ju ska jobba samma morgon, med uppstigning 04.15...men det var det värt, alla gånger!).

Torsdag: Trött men jätteglad! Bra dag =) Jobb, sen genrep på dansen inför showen på fredagen. Gick förvånansvärt bra med tanke på att typ inge i uppvisningsgruppen var på plats under senaste repet. Heja oss!

Fredag: (the D-day = stora dansdagen) Jobbar tidigt, sen iväg till min älskade dansgrupp på Dieselverkstan för årets show! Gick jättebra och vi ville aldrig sluta dansa! <3

Lördag: Utgång på stan och firande av Elin som fyller 21 i år igen ;) Jättetrevlig kväll men underbara vänner <3 Hemma ca kl 04.00 och minns inte ens att jag somnar.

Söndag: Trött... vaknar lite senare än planerat. Strosar iväg till hundmässan och frossar i söta valpar och fina jyckar. Hittade alla mina älsklingar; Hovawart, Bullterrier, Tollare och Pomeranian. Ville ha allihop, men behärskade mig i sista sekund. Åkte sedan till Gamla Stan för att försöka hitta lite klappar och samtidigt insupa julstämningen på marknaden. (kommer då på att jag nog gillar Stockholm ändå...i alla fall litegrann. Det är ju ändå en väldigt fin stad jag bor i just nu).
Avslutar kvällen med en visit hos syrran för lite glögg och småprat.  Vilken vecka!


Nu, dags för en ny, spännande vecka! Undrar vad den har att erbjuda...? ;)



Ha det gott!
Kram

/Mary

Vi två.


Where we go I don't care no.
It's right now and we're right here oh.
Under the streetlights, standing face to face.
I'm loosing sense of time and space.
Don't want to move why can't I stay cause the chemistry is of he chain.
I'm looked in a box only you and me.
Wish I could throw away the key.


I know this moment will be over, tomorrow comes when we are sober.
Will we feel the same or let it be.
Will you be there?
The night is almost getting over and I don't want us to turn colder.
I want to wake up with you next to me.
Will you be there?


On our way, I can't believe that I'm kissing you.
You touching me and I can't imagine to be somewhere else.
I'm all in with no regrets.
So here we are but still I can't let go of the thought of loosing you no.
I wonder if we going to stay this way.
Will you remember what you promised me oh?


The night is almost getting over and I don't want us to turn colder.
I want to wake up with you next to me.
Will you be there?


I know this moment will be over; tomorrow comes when we are sober.
Will we feel the same or let it be.
Will you be there?
The night is almost getting over ...


<3

Emotionell karusell

It's been a really really messed up week
Seven days of torture, seven days of bitter

We're going at it tonight
There's a party on the rooftop top of the world
Tonight tonight and were dancing on the edge of the Hollywood sign
I don't know if I'll make it but watch how good I'll fake it
Its all right, all right, tonight, tonight

You got me singing like 
Come on, oh, it doesn't matter...



Men jag är inte bitter! :P


/eder Mary


Musicmania (och lite lycka)

Hej igen!
Var bara tvungen att slänga in ett inlägg till (på bekostad tid, aja baja...) och berätta att jag lyssnar sönder Loreens musik just nu, speciellt "Sober", som kanske kan vara den bästa låten någonsinn. Den går hur som helst dygnet runt. Stackars mina grannar och mina arma öron... och för att inte tala om bilstereon.

Sen har jag även fastnat för Laleh och det kan jag nog tacka programmet "Så mycket bättre" för. Visste ju att hon är en grym artist redan innan det startade, men nu har jag lyssnat mer på hennes musik och kommit fram till att den ju är hur bra som helst.

Sitter också och känner "glad-i-själen" pirret, som kom redan i söndags och verkar ha hängt sig fast. Och jag tror jag vet exakt varför jag känner det i mig. Plötsligt verkar det vända. Mörkret har blivit en gryning och allt härligt och roligt har vips kommit till mig mycket lägligt. Ödet, hade du planerat detta hela tiden och inte ens yppat en hint om hur fint det skulle bli? Lite taskigt, men förståeligt. I needed to feel the dirt for a while.

Åh Lalehs tolkning av fina Martins "Here I go again" på radion! Dubbel glädje =)
Så nu ska jag dansa lite!


Hej!


/Mary


WTF

Samtal som får ens inre att sparka bakut har visst kantat denna dag.

Först ett mycket bra och vänligt samtal, som ledde till en ev middag med en nyfunnen vän samt prat om jobb = alltigenom positivt och roligt. Glada skutt rakt in i själen!

Sedan ett mycket jobbigt och aggressivt samtal med tårar och vrede som efterföljd = alltigenom kränkande och tråkigt. Hårda sparkar i magen som gör ont ända in i märgen.

Jag blev anklagad och utskälld för något jag inte gjort av en "vän" som jag trodde jag kunde lita på. Denna "vän" har redan fått en andra chans att visa sitt bättre jag, men det verkar alltså som att jag varit för snäll, igen. Naiv och dumsnäll. Jag får allt ta och lära mig att de människor som svikit en gång, troligen kommer att svika igen. Man ger dem ett finger och de tar hela handen, spottar i den, rycker loss den från kroppen och slänger den i soporna.

Att sedan denna person har mage att ringa för att försöka ge någon tarvlig förklaring till sitt beteende och också skicka "jag-skäms"-sms direkt efter att ha orsakat en oförlåtlig skada, är rent utsagt PATETISKT. Men det är klart, vi har nu att göra med en rädd, osäker, patetisk människa så vad har man att förvänta?

Varför inte tänka innan man talar? Denna person har bränt sina broar till min vänskap och de går aldrig att återuppbygga. Mitt förtroende för denna människa är och förblir borta. Och jag är otroligt glad för det. Glad för att han äntligen visade sitt riktiga jag, så jag slapp bli lurad mer. Det är dags att sträcka på sig och sluta ta skit från folk som inte är värda ens eget hat och förakt. (Den jävlen sabbade dessutom mina yogaplaner för kvällen och DET är oförlåtligt om något!)

Nu till sängen, mannen och sömnen. Efter en, trotsallt, bra dag överlag.


Till mina riktiga vänner;
Love you and always will!


/Mary

Sober

God förmiddag.
Det är en bra dag idag =) Vädret är väl sådär grådassigt som det ska vara i slutet av året. Men jag känner mig helt okej, har startat dagen med plättar, kaffe och en god smörgås med hemmalagad marmelad. Mums! Nu ska jag snart hoppa in i bilen och tuffa iväg mot jobbet. Även om det kan kännas rätt jobbigt med alla krav och så just nu, så känns det faktiskt helt okej att åka till jobbet. Och det är superskönt! Hoppas känslan håller i sig ;)

Jag har börjat förstå att jag inte kan vara på alla ställen på en och samma gång, hur gärna jag än vill. Jag måste börja se inåt, till det som faktiskt är jag. Det är dags att tänka på mig nu, dags att sätta mig själv i främsta rummet. Jag är skyldig mig själv det och jag ska verkligen ta till vara på den här chansen nu.

Nu är det jobb-time!
Hej så länge =)


/Mary

Frihet



Du får ta den tid du behöver
för att förstå vad är det du vill.
Du får be en bön att tiden
du behöver räcker till.

Och du får samla dina tankar
så att två själar kan få ro.
Så att allting som vi lovade oss själva,
kan få gro.




Horse Show 2011

Hej igen =) Passar på att blogga hela 2 inlägg i stöten! Vilken tjej va? :P

Tänkte på helgen som var, att den blev riktigt skojig. Mycket tid i Globen blev det.
Var på både Rumble of the Kings i helgen (Muay Thai fighting) och underbara Horse Show! Fightingen var helt ok faktiskt, även om jag inte kan ett skvatt om vad de egentligen sysslar i ringen, så var det ändå rätt kul att se matcherna. Sjukt duktiga är de som slåss och han som vann hela skiten är bara 20 år...helt galet.

Även om det var rätt coolt med Muay Thai så slår Horse Show ändå det mesta rätt rejält, såklart. Showen var jättebra, särskilt kul var det att se "kändishoppningen" men Musse Hasselvall i spetsen, som hoppade 1 m hinder....barbacka! Och det gick hur bra som helst, killen ser ju ut att vara född på hästryggen. Fyrspann var som vanligt också jätteskoj att se, det är nästan mitt favoritmoment under showen varje år. Musiken, spänningen, farten, de otroligt stiliga ekipagen...I like it all the way =)

Fyndade ett par superfina ridbrallor också plus varma (äntligen!) ridhandskar och varma ridstrumpor. Så slipper man frysa ihjäl på hästryggen i vinter, något som vanligtvis alltid händer. Var lite orolig att byxorna inte skulle passa för jag testade dem inte innan, det vart liksom att köpa "grisen i säcken" lite. Men testade dem idag när jag red Assar och de sitter som smort! Boyashaka.


Nu ska jag gå och lägga mig...och drömma om hästisarna i Globen och minnas alla fina nummer. Jag kommer somna med ett leende =) Och det är jag värd.

Gonatt alla!


/Mary


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!